fbpx
Stay connected
Trending News

Hjelp til å unngå tvangssalg

Du bør ta initiativ til å unngå begjæring om tvangssalg dersom du er en boligeier som sliter og står i fare for å komme på etterskudd på boliglånsbetalingene eller allerede har falt på etterskudd. Boligeiere misligholder lånene sine for en rekke årsaker, inkludert, men ikke begrenset til: tap av jobb, skilsmisse, sykdom, høye medisinske regninger og andre uforutsette hendelser og utgifter.

I de fleste tilfeller vil långivere samarbeide med deg for å unngå tvangssalg og få din økonomi tilbake på rett spor. Hvis du misligholder boliglånsbetalingene dine, kan långiveren muligens beslaglegge og ta eiendommen din i besittelse. Så snart du innser at betalingene dine kan være forsinket, kontakt utlåner umiddelbart. Ikke se bort fra utlånerens brev eller telefonsamtaler, og ikke gi opp håpet.

Så, hva er dine valg hvis huset ditt har gått videre til namsmannen (eller du frykter det snart vil)? Her er noen tips til hva du kan gjøre for å unngå tvangssalg på eiendommen din.

Hjelp til å unngå tvangssalg

Ta kontakt med långiveren eller lånebehandleren

Dere to kan utarbeide en betalingsplan, en utholdenhetsperiode eller en annen tilpasning til betingelsene for lånet. Du kan kanskje gjenoppta betalingene dine hvis du setter opp en betalingsplan. Toleranse er en midlertidig reduksjon eller suspensjon av boliglånsbetalinger. De månedlige boliglånsbetalingene kan senkes som et eksempel på en endring. Unngå å falle bak på lånebetalingene dine ved å kontakte utlåner så snart som mulig.

Betal ned på lånet

Hvis du har midlene tilgjengelig, kan du betale det totale skyldige beløpet (avdrag, renter, gebyrer og andre gjeldende kostnader). Långivere blir da ofte mindre opptatt av å gå gjennom med tvangssalg og mer villige til å forhandle betalingsbetingelser. Frem til salget kan refinansiering med sikkerhet være mulig.

Organiser din økonomiske informasjon

Du bør også kompilere og ordne dine økonomiske poster med lånepapirene. Samle de siste lønnsslippene hvis du er selvstendig næringsdrivende, kontoutskrifter, og bevis på ekstra inntekt du får, for eksempel trygd, leiebetalinger eller barnebidrag. Månedlig bruttolønn, overtid, selvstendig næringsinntekt, arbeidsløshet, velferdsgoder, barnepass og underholdsbidrag er bare noen av inntektene og kostnadene du bør beregne. Hvis du vil unngå tvangssalg, trenger finansagenten denne informasjonen for å se hvilke alternativer du kvalifiserer for.

Bruk eiendelene dine for å unngå tvangssalg

Har du verdisaker, som en ekstra bil, båt, eller smykker som du kan selge for å komme tilbake på sporet med tilbakebetalingen av lånet? Er det noen i familien din som kan jobbe flere timer for å supplere inntekten? Långiveren din vil se at du er seriøs med å vedlikeholde hjemmet ditt hvis du er villig til å ofre, selv om de ikke resulterer i en stor økning i pengene eller disponibel inntekt.

Avdragsfrihet

Når du sliter med å få endene til å møtes, kan du be om avdragsfrihet og midlertidig suspendere eller redusere betalingene dine. Eksempler inkluderer tap av jobb, sykdom eller andre uforutsette hendelser. Betalinger på boliglånet kan bli midlertidig suspendert slik at du kan gjenopprette ditt økonomiske fotfeste og søke nytt arbeid. Du og långiveren din vil forhandle om avdragsfrihet detaljer, for eksempel beløpet og varigheten av eventuelle betalingsreduksjoner.

Eventuelle tapte betalinger forfaller etter avdragsfrihet perioden. Du kan gjøre dette på et par forskjellige måter: Ta med den forfalte summen i dine neste boliglånsbetalinger for å strekke tilbakebetalingen over en lengre periode. Eller kan du få de sene boliglånsbetalingene fast på slutten av lånet ditt.

Refinansiere boliglånet ditt

Selv om du ikke har kommet på etterskudd på boliglånsbetalingene dine ennå, kan det være verdt å se om refinansiering kan bringe betalingene ned til et mer håndterlig nivå. Selv om boliglånsrentene er høye akkurat nå, kan det å forlenge løpetiden på lånet ditt bidra til å få ned dine månedlige betalinger til et mer overkommelig beløp. Det er imidlertid viktig å huske at refinansiering inkluderer å betale avsluttende kostnader som inkasso og kredittkortgjeld.

Du, huseier, må gjøre alt i din makt for å unngå tvangssalg av eiendommen din. Å unngå potensielle utløsere er den enkleste tilnærmingen. Utilstrekkelig sparing for en nødssituasjon, ingen huseierforsikring, å ta på seg for mye gjeld og kjøpe flere hus enn man med rimelighet har råd til er alle faktorer som kan føre til tvangssalg.

Å kontakte utlåner og en rådgiver som har ekspertise innenfor refinansiering med sikkerhet i bolig så snart som mulig er din beste strategi hvis du har problemer med å oppfylle boliglånsbetalingene dine. Dette vil øke sannsynligheten for et positivt resultat, slik at du kan unngå stress og tvangskostnader.