Ingen huseiere ønsker noen gang å motta et varsel om tvangssalg i posten. Det er imidlertid viktig å vite hva et tvangsvarsel er, hvorfor du kan få en og hvordan prosessen fungerer. Denne artikkelen vil fungere som din primer på varsler om tvangssalg, og gir deg informasjonen og forsikringen du trenger for å håndtere denne vanskelige omstendigheten.

Tvangssalg varsel: Hva er det?

Når du faller bak på boliglånsbetalingene dine, kan utlåner sende deg et tvangssalg varsel for å fortelle deg at de planlegger å ta boligen tilbake. Et tvangssalg varsel er et obligatorisk juridisk dokument som forklarer långivers intensjoner om å ta eiendommen tilbake dersom gjelden ikke betales.

Typer tvangsmeldinger

Avhengig av betingelsene for boliglånet ditt, kan et varsel om tvangssalg ha en rekke forskjellige former. De tre mest utbredte varslene om tvangssalg er som følger:

 • Pre- tvangssalg varsel: Du vil først få dette brevet hvis du har gått glipp av mange boliglånsbetalinger. Det varsler deg om dine ubetalte regninger og gir deg tid til å fikse problemet før tvangsprosedyrer settes i gang.
 • Salgsvarsel: Hvis utlåner og låntaker ikke er i stand til å bli enige innen varselperioden før tvangssalg, kan långiveren utstede en «Melding om salg» eller «Auksjonsvarsel». Datoen for tvangsauksjonen publiseres normalt i dette dokumentet 30-60 dager i forveien.
 • Varsel etter tvangssalg: Så snart tvangssalg prosedyren er fullført og eiendommen er solgt på auksjon, kan du bli servert med et tvangssalg dokumentene. Dette forteller deg at du må flytte ut innen en bestemt dato, vanligvis innen noen få uker.

Hvorfor du kan motta et tvangsvarsel

Hvis du faller bak på boliglånsbetalingene dine, kan utlåner søke om tvangssalg. Det er flere typiske årsaker til dette:

 • Økonomiske vanskeligheter: Boliglånsbetalinger kan bli utfordrende å gjøre når livet gir deg en økonomisk kurve kule, for eksempel når du mister jobben, blir syk eller går gjennom en skilsmisse.
 • Tapte betalinger: tvangssalg varsel utstedes når boliglånsbetalinger gjentatte ganger er forsinket eller uteblitt.
 • Lån modifikasjoner: tvangssalg er mulig hvis du har bedt om og fått innvilget en låneendring for å senke boligbetalingene dine.
 • Brudd på låneavtalen: Tvangssalg kan også skyldes at en låntaker kommer på etterskudd med andre økonomiske forpliktelser, for eksempel betaling av boliglån, HOA-kontingenter eller forsikringsbetalinger.
 • Renteøkninger: De månedlige betalingene på et boliglån med justerbar rente kan bli uoverkommelige hvis rentene skulle stige.

Slik går du frem etter å ha mottatt et varsel om tvangssalg

 1. Se gjennom varselet: Hvis du vil vite hva långiveren planlegger å gjøre, hvor mye du fortsatt skylder, og når, må du lese tvangsvarselet veldig nøye.
 • Kontakt utlåner: Ta kontakt med utlåner med en gang for å snakke om hva som kan gjøres. Hvis du står overfor utestengelse, kan de kanskje hjelpe deg med å forhindre det via tapsreduserende strategier, inkludert lånemodifisering, overbærenhet eller tilbakebetalingsprogrammer.
 • Rådfør deg med juridisk bistand: Det kan være lurt å konsultere en tvangsadvokat som kan gi deg råd om dine juridiske alternativer og forsvare dine interesser.
 • Vurder din økonomiske situasjon: Lag et detaljert budsjett, angi prioriteringer for utgiftene dine, og undersøk andre potensielle inntektsstrømmer for å hjelpe deg med å komme ut av standard.
 • Delta på tvangssalg workshops: Det er mange programmer og rådgivningstjenester tilgjengelig fra lokale grupper som kan hjelpe huseiere med å unngå tvangssalg.
 • Utforsk alternativer: Snakk med långiveren din om mulige alternativer for å unngå tvangssalg, inkludert et kort salg eller et skjøte i stedet for tvangssalg.

Forstå dine rettigheter

En huseier som står overfor et tvangssalg, må forstå deres juridiske alternativer.

 1. Rett til gjeninnføring: Før et tvangssalg finner sted, kan du i mange områder gjeninnføre boliglånet ditt ved å betale det forfalte beløpet pluss eventuelle kostnader.
 • Rett til innløsning: Du kan kanskje kjøpe tilbake boligen din fra utlåner etter et tvangssalg i stater som anerkjenner en «rett til innløsning», eller den juridiske retten til å gjøre det.
 • Garantert bestridelse: Hvis du føler at det var brudd på loven eller upassende prosedyrer gjennom hele tvangsprosessen, kan du reise søksmål for å få den omgjort.
 • Rett til boligrådgivning: Rådgivningstjenester som har blitt anerkjent av HUD kan hjelpe huseiere under tvangsprosessen.

Et varsel om tvangssalg kan være skremmende, men det er viktig å vite hva du kan forvente og hvilke rettigheter du har. Hvis du befinner deg i denne vanskeligheten, bør du ringe utlåner og søke hjelp så snart som mulig. Å unngå tvangssalg og finne en løsning som lar deg beholde huset ditt eller få deg ut av situasjonen med minimal økonomisk effekt, kan være mulig hvis du undersøker valgene dine og håndterer problemet direkte.