fbpx
Stay connected
Trending News

Ulempene ved kjøp av bolig på tvangssalg

Ingen ønsker i nærheten av et tvangssalg. Ulempene med tvangssalg er mange. Når en huseier misligholder boliglånsbetalingene, kan långiveren sette i gang en juridisk prosess kjent som tvangssalg. Saken sendes til namsmannen, og hvis den blir godkjent blir eiendommen solgt på auksjon av en eiendomsmegler. Mislighold på boliglån betalinger er den mest typiske årsaken til tvangssalg; men andre faktorer, for eksempel ubetalt eiendomsskatt, kan også føre til tap av et hus. La oss ta en titt på ulempene med forelukking.

Ulempene ved kjøp av bolig på tvangssalg

Vanskelig å inspisere

Å kjøpe et hus på tvangssalg kommer med faren for at du ikke vil kunne se eiendommen før du legger inn et tilbud. Dette er fordi den tidligere eieren ofte fortsatt bor der. Hvis det er store problemer med huset som kan koste mye å løse, vil du ikke vite om dem.

Risikoen er høy

Mange ekstra farer eksisterer ved kjøp av bolig på tvangssalg. Det er en betydelig ukjent fare på grunn av mangelen på åpenhet, for eksempel tilstedeværelsen av mugg, brannskader, fillete tak eller til og med kriminelle aktiviteter. Hvis markedet snur “opp ned”, vil du bli sittende fast med huset uavhengig av tilstanden. I tidligere markeder var fortjenestemarginen tilstrekkelig til at investorer fortsatt kunne høste en betydelig fortjeneste etter vedlikehold. Likevel er det foreløpig ingen insentiver for dem til å gjøre det.

Det gis ingen garanti på eiendommens tilstand

En av ulempene med tvangssalg er at nåværende huseier har ingen eller lite ressurser til å oppbevare, reparer, eller pusse opp boligen. Hvorfor legge ressurser i noe du vet kommer til å mislykkes? Mange tvangs eiendommer trenger arbeid før de kan settes tilbake på markedet. De fleste enhetene trenger nye apparater før de kan tas i bruk. Noen kan forbli forlatt i lengre perioder, noe som kan føre til problemer med skadedyr, husokkupanter og andre leietakere.

Du betaler full forskuddsbetaling på eiendommen

For å gjenopprette tap, auksjonerer bankene noen ganger overtatte hus, boliger som blir tvangssolgt. For å fullføre denne transaksjonen må du betale hele kjøpesummen for boligen. Dette innebærer at du trenger et forhåndsgodkjent boliglån for å vurdere å gi et tilbud. Du bør sjekke med banken din for å se om du trenger å ha finansieringen på plass før du kjøper.

Tvangssalg kan påvirke boliglånet

Finansiering av et tvangssalg krever ofte ikke-konvensjonell finansiering. Vurderinger av gjeldende markedsverdi er vanligvis nødvendig for konvensjonelle boliglån. Verdien synker på grunn av tvangsrelaterte skader. Enkelte långivere vil ikke finansiere kjøpet med mindre huset oppfyller visse kvalitetsstandarder og har blitt reparert. Dessverre vil ikke alle kredittforetak finansiere en slik bolig. Det kan være vanskelig for noen kjøpere å få den finansieringen de trenger.

Bekymringer om eiendommen kan oppstå

Tvangssalg auksjoner kan være et fantastisk sted å få rabatt på boliger. Likevel er det ikke alltid tilfellet med eiendom. Enkelte eiendommer kan ha reguleringsproblemer som krever en betydelig investering over en lang periode å løse. Som ny eier kan du være ansvarlig for å håndtere forurensningsfarer. Det kan til og med være farlige materialer på stedet.

 

Det er visse fordeler med tvangssalg, den mest bemerkelsesverdige er muligheten for betydelige kostnadsbesparelser. Likevel er det også flere potensielle ulemper. Hvis du bestemmer deg for å anskaffe en, er det viktig å gjøre leksene dine og tenke på hvor mye penger du kan bruke på reparasjoner. Hvis du ikke kan planlegge en boliginspeksjon eller omvisning, kan det være lurt å vurdere å kjøre forbi huset og se på eiendomsregistrene. Sørg for at du får best mulig handel på en utelukket eiendomsinvestering ved å gjøre undersøkelser og snakke med en eiendomsspesialist før du foretar et kjøp.