fbpx
Stay connected
Trending News

Hva er boliger på tvangssalg?

Å kjøpe en eiendom som har blir auksjonert kan være en fin måte å spare penger mens du jakter på boliger. Et hjem går inn i en tvangssalgprosess når eierne ikke lenger klarer å betale utestående krav. Namsmannen vil ta over eiendommen og selger den i en auksjon for å gjenopprette noen av tapene. Når en låntaker faller bak på boliglånsbetalingene eller andre utestående krav i en lengre periode, kan långiveren starte tvangssalgprosessen.

Tvangssalg av eiendom kan være mer rikelig under økonomiske nedgangstider, da de selger ofte for lavere priser enn andre eiendomsalternativer. Denne artikkelen vil hjelpe deg, som en potensiell kjøper av tvangssalg boliger, å forstå de ulike tvangssalgprosesser, prosessen med å kjøpe en bolig på tvangssalg, og fordelene og ulempene med denne investeringen.

Hva er boliger på tvangssalg?

Hvordan kjøpe et tvangssalg bolig

Tvangssalg kjøp er mer avansert enn gjennomsnittlig eiendom avtaler, men kan gi betydelige besparelser. Her er en detaljert forklaring av riktig prosedyre.

Trinnene du må ta for å kjøpe et tvangssalg bolig variere avhengig av eiendommens tvangsstatus. Imidlertid kan du være klar til å kjøpe en eiendom på tvangssalg ved å følge visse standardprosedyrer.

Finn ut hva du med rimelighet kan bruke

Boligbetalingene dine bør være innenfor dine evner, uavhengig av metoden du velger for å kjøpe en eiendom. Se på inntektene og utgiftene dine for å finne ut hvor mye av et boliglån du har råd til. Din månedlige boliglånsbetaling bør ikke være mer enn 28 % av lønnen du tar med hjem. Tenk på alt du må betale for boliglånet ditt, ikke bare renter og avdraget.

Benytte deg av en eiendomsmegler som spesialiserer seg på tvangssalg

Å forhandle med långivere og selgere er ofte nødvendig når du kjøper en bolig på tvangssalg. Finn deg en pålitelig eiendomsmegler. Finn eiendomsmeglere som har håndtert en del tvangssalg boliger før.

Se etter tvangssalg eiendommer til salgs

Internettet er full av verktøy for å hjelpe deg med å finne tvangssalg eiendommer.

Få forhåndsgodkjent boliglån

Du må gi utlåner visse økonomiske detaljer for å bli forhåndsgodkjent for et boliglån. I bytte vil de gi deg et betinget lånetilbud til en viss sum penger. Selv om dette ikke er en garanti for godkjenning av boliglån, kan det gi deg trygghet mens du leter etter det perfekte hjemmet. Å bli forhåndsgodkjent av mange långivere lar deg enkelt sammenligne alternativene dine.

Presenter et konkurransedyktig forslag

Rådfør deg med eiendomsmegleren din for å finne ut den løpende prisen for boliger som den du ønsker å kjøpe. I en live-auksjonsinnstilling er det avgjørende å vite det høyeste budet ditt. Men vær smart, selv om du kjøper eiendom som har vært eid av banken ei stund.

I et konkurranseutsatt boligmarked kan det hende du må tilby mer enn forespørselsbeløpet. Selv på en mer rettferdig markedsplass kan det imidlertid hende at et lavballtilbud ikke aksepteres. Banken kan tidligere ha bedt om eller krever mer enn den er villig til å akseptere til en lavere pris. Det kan kreves et minimums bud beløp på en nettbasert auksjonsplattform.

Hva er fordelene med å kjøpe en tvangsbolig?

 

Å kjøpe eiendom på tvangssalg kan ha flere fordeler, for eksempel:

  1. Reduserte kostnader: Ved tvangssalg, er det ofte rimeligere enn deres sammenlignbare på det åpne markedet. Den opplevde vanskeligheten og høyere risikoen forbundet med å kjøpe en tvangsbolig er viktige faktorer.
  2. Oppmuntret selgere: Huseiere som står overfor utestengelse kan være opptatt av å selge eiendommene sine raskt for å forhindre ytterligere juridiske og økonomiske komplikasjoner. Banken eller statlig organ som tar besittelse av en bolig på tvangssalg vil sannsynligvis ikke ønske å beholde det så lenge. Under begge omstendigheter kan leverandørene være i stand til å samarbeide med deg og gi ytterligere insentiver utover det du kan få på det åpne markedet.
  3. Akkumuler egenkapital raskt: Avhengig av tilstanden til eiendommen, kan en bolig på tvangssalg selges med høy rabatt. Du kan raskt øke boligens verdi og generere mye egenkapital hvis du kjøpte den til en lav pris og pusse den opp.